Magazín | Cafe Eternity
10.Corrego-Grande-e1566290190714-544x544.jpeg

Káva, která naslouchá hudbě

Objevte magii farmy Aracaçu

V srdci brazilského Minas Gerais, kde se zvlněné kopce setkávají s oblohou a vytvářejí krajinu jako z pohádky, leží farma Aracaçu. Název farmy, který v překladu znamená "velký strom, který se dotýká nebe", není náhodný. Toto místo je totiž plné tajemství, tradice a inovace, které se snoubí v dokonalé harmonii. A jedním z nejpozoruhodnějších aspektů této farmy je hudba hraná kávovým zrnkům během jejich zrání.

nica3_0.png

Jedna káva - tři druhy zpracování

Dneska pro vás máme k degustaci jednu kávovou specialitu a troufáme si tvrdit , že i ojedinělou raritu. Můžete totiž najednou vyzkoušet jeden druh kávy, konkrétně se jedná o Nicaraguu Santa Marii, ale pokaždé s odlišným zpracováním kávového zrna. A to metodou naturální, washed- pranou a Honey.

2_2.png

Degustace Ethiopia Beloya natural

Dnes jsme připravili k degustaci 88bodovou Ethiopii Beloya natural s chuťovým profilem borůvky, sušené maliny, levandule a čokolády. Degustace proběhla jak při filtrované přípravě, tak na espressu, a káva se vyznačuje komplexní a vyváženou chutí s plnou šťavnatostí a sladkostí.

Untitled-17_0.png

Vzorky kávy z farmy Algrano

Připojte se k nám při výběru nové brazilské kávy! Hledáme dvě z pěti skvělých vzorků, které obohatí naši nabídku. Staňte se součástí našeho výběru a podělte se o svůj názor. Napište nám vaše oblíbené vzorky na info@cafeeternity.cz. Těšíme se na vaši spolupráci!

IMG-1758.jpeg

Naturální kávy

Naturální kávy jsou zpracovávány suchou metodou, při níž se celé kávové třešně suší na slunci, což propůjčuje kávě bohaté a komplexní chuťové profily s tóny ovoce, čokolády a karamelu. Tato metoda nejenže respektuje tradiční postupy a vyžaduje méně vody, ale také podporuje malé farmáře, kteří zachovávají tyto tradiční zpracovatelské techniky.

Jesus-Volveras-Inza-buying-centre-Manager-8-544x544_0.jpeg

Degustace kávy Colombia La Cabana Geisha

Dneska jsme pro vás degustovali opravdovou lahůdku, a to kávu- Colombia La Cabana Geisha.

Chuťový profil této kávy je whisky, červený pomeranč, skořice, višně, červené víno a ostružina. Bodové hodnocení této kávy je 86 bodů. A zajímavostí je, že zrno se po dobu 80 hodin fermentuje v sudu.

Napražili jsme ji do stupně intenzity 1 a acidita je znatelná. No a myslíme si, že se (nám) opravdu povedla.

Samotnou degustaci jsme provedli pro nás už klasicky přípravou na filtr a espresso.

Santa-Maria-Victor-Robelo-28-544x544.jpeg

Degustace kávy Nicaraguu Las Nubes Maragogype

Dneska jsme pro vás degustovali výbornou kávu a to Nicaraguu Las Nubes Maragogype. Bodové SCA hodnocení této kávy je 85 bodů.

Degustaci jsme provedli přípravou filtrované kávy a espressa. U obou příprav byl chuťový výsledek rozdílný a snad vám trochu pomůže v orientaci při vaší samotné konzumaci.

Santa-Maria-21-smaller-544x544.jpeg

Káva z farmy Las Nubes

Farma Las Nubes, situovaná v regionech Matagalpa a Jinotega, je klenotem mezi kávovými plantážemi díky své ideální geografii a udržitelným praktikám. Jako součást sedmičlenné skupiny farem sdílí zařízení pro efektivní zpracování kávy, což zaručuje kvalitu a ekologický přístup. Historie farmy sahá do dob národního znárodnění v 80. letech, po kterém se vrátila původním majitelům, rodině Robelo.

Na farmě se pěstují různé odrůdy kávy, včetně tradičních jako Caturra a Bourbon, a díky preciznímu zpracování nabízí Las Nubes pestré chuťové profily. Tato farma je také domovem odrůdy Maragogype, známé jako „sloní káva“ díky velkým zrnkům a jemné, sladké chuti.

image-user36506-1727956002WffKJ.png

Objevte unikátní chutě Kolumbie

Naše zkušenosti s přípravou kávy z farmy La Cabana jsou skutečně nezapomenutelné. Obě tyto kávy jsme ochutnali na filtru a jejich chuť nás zcela uchvátila. Doporučujeme připravovat je v poměru 72 gramů kávy na 1200 ml vody, což dokonale podtrhuje jejich bohaté a lahodné chuťové profily. V naší pražírně věříme, že tyto kávové skvosty nabídnou každému milovníkovi kávy jedinečný zážitek.

Nicaragua-La-Bastilla-estate-57-544x544-kopie.jpeg

Objevte Novinky z Nikaraguy: Borůvkový a Ananasový Bombiš!

V naší specializované pražírně kávy se neustále snažíme přinášet vám ty nejzajímavější chutě z celého světa. Tento měsíc jsme nadšeni, že vám můžeme představit dvě nové kávy, které vás svým jedinečným chuťovým profilem přenesou na exotickou farmu v Nikaragui. Přivítejte naše nejnovější přírůstky: Borůvkový Bombiš a Ananasový Bombiš z farmy Hacienda Santa Luz v oblasti Matagalpa!