Dnes jsme připravili k degustaci 88bodovou Ethiopii Beloya natural s chuťovým profilem borůvky, sušené maliny, levandule a čokolády. Degustace proběhla jak při filtrované přípravě, tak na espressu, a káva se vyznačuje komplexní a vyváženou chutí s plnou šťavnatostí a sladkostí.
Dneska jsme pro vás k degustaci připravili další ze skvostů naší kávové nabídky a to konkrétně 88 !! bodová Ethiopia Beloya natural. Chuťový profil této kávy je borůvka, sušená malina, levandule, čokoláda. Zní to zajímavě, tak pojďme na to.
Tak jak je už u nás známo, degustace byla provedená jak u filtrované přípravy kávy, tak i na espressu.
Příprava na filtru.
Klasika 1,2 l. vody a 72 g. mleté kávy při 94 stupňů teploty vody.
Dokonale sladká a šťavnatá, s mírnou aciditou v chuti, s nádechem ovocnosti ( praženo do intenzity 3 a acidity znatelné), tělem ne tak plným, spíše do středu, ale i s dostatečně dlouhou dochutí spíše k čokoládovějším tónům.
Příprava na espressu.
Jak je u nás zvykem dáváme 10 g.na jeden šálek, teplota jako u filtru a extrakce min. 24 vteřin. Výsledkem bylo 21,2 g. kávového moku s úžasnou tygrovanou pěnou na povrchu a ovocným aroma. Chuť jako vždy intenzivnější než na filtru a rovněž výraznější aciditou. Ne však na škodu, spíše příjemnou. Tělo již plnější, ale pořád spíše ke středu. Vyvážená sladkost, ( i přes zmiňovanou aciditu) a nádechem asi té levandule.
Za nás tedy další výborná káva, s komplexní vyváženou chutí, plné šťavnatosti s nádechem ovoce a sladkosti. Tak teda vyzkoušejte.
Pražič R. a tým Cafe Eternity
borůvky, sušené maliny, levandule, čokoláda, dokonalá šťavnatost se sametovým tělem
3 / 14
Intenzita chuti
4 / 5
Acidita