Naturální kávy | Cafe Eternity
IMG-1758.jpeg

Naturální kávy

Naturální kávy jsou zpracovávány suchou metodou, při níž se celé kávové třešně suší na slunci, což propůjčuje kávě bohaté a komplexní chuťové profily s tóny ovoce, čokolády a karamelu. Tato metoda nejenže respektuje tradiční postupy a vyžaduje méně vody, ale také podporuje malé farmáře, kteří zachovávají tyto tradiční zpracovatelské techniky.

Naturální kávy:

Cesta k čisté esenci kávyVe světě kávy existuje mnoho přístupů ke zpracování kávových zrn, ale jedním z nejtradičnějších a nejstarších je metoda známá jako "naturální" nebo suché zpracování. Tato metoda, která pochází z Etiopie, je nejjednodušší a nejméně technologicky náročná, ale zároveň vyžaduje pečlivost a odborné znalosti, aby bylo dosaženo vynikající kvality. Co přesně jsou naturální kávy a proč by měly zajímat každého milovníka kávy?


Co jsou naturální kávy?

Naturální kávy jsou zpracovány metodou, při níž se celé kávové třešně suší na slunci, dokud se nedosáhne optimální vlhkosti. Tento proces může trvat několik týdnů a vyžaduje pravidelné otáčení třešní, aby se zabránilo plesnivění a nerovnoměrnému sušení. Po dosažení správné míry sušení se z třešní mechanicky odstraní sušená dužina a slupka, čímž se získají zelená kávová zrna připravená k dalšímu zpracování a pražení.


Charakteristické chuťové profily

Naturální zpracování propůjčuje kávě bohaté a komplexní chuťové profily, které jsou často popisovány jako ovocné, sladké a tělnaté. Káva zpracovaná touto metodou může mít tóny borůvek, malin, jahod, tropického ovoce, ale také čokolády a karamelu. Díky kontaktu s dužinou a šťávou během sušení získávají naturální kávy výraznější a intenzivnější chuť než kávy zpracované mokrou metodou.



Proč zvolit naturální kávu?

Autenticita a tradice: Naturální zpracování kávy je návratem ke kořenům a respektuje tradiční postupy, které byly použity po staletí.

Ekologický přístup: Tento způsob zpracování vyžaduje méně vody než mokré metody, což je důležité v oblastech s omezenými vodními zdroji.

Chuťová rozmanitost: Milovníci kávy, kteří hledají nové a neobvyklé chuťové zážitky, ocení rozmanitost a hloubku chutí, které naturální kávy nabízejí.

Podpora farmářů: Zakoupením naturální kávy často podporujete malé farmáře, kteří tyto tradiční metody využívají a udržují.


Myslíme si, že vám zachutná i...