Magazín | O kávě | Cafe Eternity

O kávě

wh3admq6ij50bb50c8e98a9.jpg

Proč čerstvě pražená káva?

Přes 95% z prodávané kávy se jedná o kávu zvětralou. Ani zrnková, nepomletá káva nezaručuje čerstvou kávu. Zrnková káva má svůj vrchol v prvním týdnu po upražení. Nutno zde dodat, že káva by se měla začít pít až po 2-3 dnech, teda po ustálení chemických reakcí v upraženém zrnu......

b58b93f4d31ab2-zaklad-o-kave-1200x628.png

Základ o kávě

V dřívějších dobách se káva používala například jako energetická přesnídávka, kdy se zrna smíchávala se zvířecím sádlem. Také se z kávy vyráběl alkohol a stávalo se, že se vařily kávovníkové listy.

a58b94024423a3-pestitelske-oblasti-kavy-1200x628.png

Pěstitelské oblasti kávy

Kávovníky potřebují nemrznoucí podnebí, dostatek deště a hodně slunce. Rostou v nadmořské výšce od 0 do 2 000 m a to na rozdílných půdách a mikroklimatech. Káva se pěstuje ve více než v 80 zemích světa, například v Americe, Africe, Arábii, Indonésii.