Degustace gurmánské kávy z Kolumbie
v pražírně kávy Cafe Eternity, která se zaměřuje na výběrovou kávu a espresso směsi. Cílem degustace je vybrat z pěti výběrových káv z kolumbie 2-3 kávy, které budeme nabízet k prodeji.
v pražírně kávy Cafe Eternity, která se zaměřuje na výběrovou kávu a espresso směsi. Cílem degustace je vybrat z pěti výběrových káv z kolumbie 2-3 kávy, které budeme nabízet k prodeji.
O čem to vlastně je?
Anaerobní fermentace kávy je inovativní metoda zpracování, která přináší do světa kávy nové a vzrušující chutě. Tato metoda se odlišuje od tradičního způsobu fermentace kávy tím, že se provádí v uzavřených nádobách bez přístupu kyslíku. Tímto způsobem se dosahuje unikátních a intenzivních aromatických profilů, které jsou charakteristické pro kávu získanou tímto procesem.
PEABERRY – neboli PERLOVÁ KÁVA
Známe též pod Španělským názvem? CARACOLI – CARACOLILLO
Jak káva v supermarketu obstála?
Často slýchávám: ‘'Já tam stejně nic nepoznám, nejsem odborník, tak to je jedno’'
A je to jedno? Opravdu člověk nic nepozná?
U nás v pražírně pražíme do 14 stupňů. Každý bod na stupnici reprezentuje 1 stupeň Celsia výsledné teploty při pražení. Těmto stupňům také říkáme intenzita chuti.
Máme velkou radost, že jste si oblíbili DARKovou edici káv. Byl to pro nás impuls, abychom nabídku DARKových káv rozšířili a nabídli vám další nové chuťové profily. Zajímá vás, proč je DARK káva čím dál víc oblíbenější?
Nevíte jak správně skladovat kávu tak, aby neztracela na aroma a chuti? Pak čtěte tento článek o správném skladování kávy.
S pojmy Arabica a Robusta se při výběru své milované kávy setkáváte prakticky vždy. Jsou si navzájem tak podobné, a přitom tak odlišné. Při našich odborných kávových kurzech se téměř vždy setkáme s vašimi zvědavými dotazy právě na tyto dva základní rozdíly
Pro Váš ještě lepší požitek z kávy jsme změnili způsob mletí kávy a rozdělili do více možností.