Pro Váš ještě lepší požitek z kávy jsme změnili způsob mletí kávy a rozdělili do více možností.
Již pět let meleme pro Vás kávu na nejlepších strojích, jaké jsou dneska k dispozici.
Mlýnky Mahlkönig VTA!
Ne ovšem každý má doma mlýnek, ale přesto je důležité mít kávu pomletou jak nejlíp to jde, a to podle toho jakou přípravu kávy preferujete.
Přece jenom na mletí závisí, jak bude výsledný nápoj-káva chutnat. Není to jednoduché se ´´trefit´´ do toho správného mletí.
A není vůbec náhoda, že možnost mletí, některé pražírny vůbec nenabízejí…
Naše číslovaní mletí ovšem nekoresponduje s našimi mlýnky a to chceme napravit. Pokud toto dobře vysvětlíme, bude to přínosem hlavně pro Vás, budete prostě vědět jak svoji kávu vylepšit k maximální dokonalosti.
Pár základních pravidel mletí kávy:
Vlastně chcete z dané dávky kávy rozpustit do vody 18%-22%. Čím bude delší extrakce, tím více látek a větší procento se rozpustí do vody.
A vše závisí na mletí kávy.
(Sice taky trochu záleží na teplotě vody, jestli je extrakce pod tlakem nebo není pod tlakem, ale nebudeme to komplikovat….)
Naše mlýnky mají číslovaní od 1 do 13. Kde 1 je nejjemnější mletí a 13 nejhrubší mletí.
11. Doporučujeme na FRENCH PRESS
V případě nejasností nás určitě kontaktujte info@cafeeternity.cz nebo na telefonním čísle 777062000.