Káva DATERRA | Cafe Eternity
P1750651.01-09-27-23.Still012.jpg

Káva DATERRA

Vrcholná kvalita kávy, špičkové technologie, vývoj a výzkum, pozornost k životnímu prostředí a sociální cítění v celé historii farmy Daterra z ní dělá jednoho z nejlepších a nejznámějších producentů kávy na světě. 

Daterra usiluje o zlepšení kvality života zaměstnanců a práce bez dětí je zde samozřejmostí. Rozděluje se o profit, má vlastní zdravotní systém, dopravu pro zaměstnance nebo denní péče o děti zaměstnanců.

Káva Daterra je vždy volbou mistrů baristů na světových soutěžích.

Vrcholná kvalita kávy, špičkové technologie, vývoj a výzkum, pozornost k životnímu prostředí a sociální cítění v celé historii farmy Daterra z ní dělá jednoho z nejlepších a nejznámějších producentů kávy na světě. 

Daterra usiluje o zlepšení kvality života zaměstnanců a práce bez dětí je zde samozřejmostí. Rozděluje se o profit, má vlastní zdravotní systém, dopravu pro zaměstnance nebo denní péče o děti zaměstnanců.

Káva Daterra je vždy volbou mistrů baristů na světových soutěžích.
Je známa mezi gurmánskými pražiči a často je jejich volbou. V kávě DATERRA se nesetkáváme s klasickou chutí Brazílie, zde máme nadstandardní kávu zcela jiné dimenze!

Plantáže

Plantáže se nacházejí v regionu Cerrado (stát Minas Gerais) a v regionu Mogiana (stát Sao Paulo) v průměrné nadmořské výšce 1.150 m se stabilní teplotu 25°C, která představuje dokonalé prostředí pro pěstování kávy Arabica.

 

 

 

 

 

 

 

Plantáže se nachází v různých oblastech, jsou rozděleny do 215 mini-farem a dále se člení do 2.816 bloků s názvem „Quadras“, z nichž každá je osázena konkrétní kávovou odrůdou.
Tento systém zajišťuje přesné monitorování plantáže a neustálé sledování jednotlivých quadras (historií srážek, pěstování, postupy a produktivitu, chuť a jiné).

Úspěchy kávy Daterra

  • Finalista Cup of Excellence 2001
  • Nejlepší káva z Brazílie „Quality by Rainforest Alliance“ 2005 a 2008
  • Káva byla použita v espresso směsi na World Barista Champion 2005 baristou Troelsem Poulsenem, o rok později (2006) baristou Klausem Thomsenem.
  • Modelová farma IllyCafè v 2008
  • 4 ze 6 finalistů na WBC použilo Daterra kávu v espresso směsi v roce 2008 Copenhagen.

Certifikáty kávy Daterra


Certifikáty kávy Daterra

ISO 14001