Magazín | Zajímavosti o kávě | Cafe Eternity

Zajímavosti o kávě

5.jpeg

Espresso střední domácí

Espresso je více než jen rychlá káva na cestách. Je to kávový elixír, který přináší lahodné chvíle potěšení každému, kdo se odváží ponořit do jeho světa. Espresso má mnoho variant, ale jednou z nejzajímavějších je domácí střední espresso, někdy označované jako patý stupeň mletí kávy. 

4.jpeg

Espresso jemné domácí

Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě a každý z nás má svůj vlastní způsob, jak mu dává přednost. Ať už se vám líbí silné a intenzivní espresso, nebo jemnější a delší americano, je zásadní kvalita použité kávy a správný stupeň jejího mletí. Dnes se přiblížíme kávě s označením espresso jemné domácí, která je charakteristická svým čtvrtým stupněm mletí. 

IMG-9051.jpeg

Extra jemné espresso

Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě. Každý z nás má svou vlastní preferovanou chuť a způsob přípravy kávy. Nicméně, jedna z nejoblíbenějších a nejvíce ceněných variant je espresso. Extra jemné espresso je speciální druh kávy, který vyžaduje specifický způsob mletí a přípravy. Pomocí následujícího postupu si můžete vychutnat perfektní šálek extra jemného espressa.

IMG-2055.jpeg

Turecká káva

Příprava turecké kávy není tak jen obyčejným vařením nápoje, ale spíše mistrovským rituálem, který by si zasloužil svůj vlastní šamanský tanec. Představte si sebe jako kouzelníka, který s několika jednoduchými ingrediencemi a trochou trpělivosti vytvoří nápoj, který má schopnost probudit mrtvé a poskytnout pocit povznášejícího blaženství. Tak toto je turecká káva!

1_0.png

Degustace gurmánské kávy z Kolumbie

v pražírně kávy Cafe Eternity, která se zaměřuje na výběrovou kávu a espresso směsi. Cílem degustace je vybrat z pěti výběrových káv z kolumbie 2-3 kávy, které budeme nabízet k prodeji.

Cafe-Granja-La-esepranza-175-544x544.jpeg

Anaerobní fermentace kávy

O čem to vlastně je?

Anaerobní fermentace kávy je inovativní metoda zpracování, která přináší do světa kávy nové a vzrušující chutě. Tato metoda se odlišuje od tradičního způsobu fermentace kávy tím, že se provádí v uzavřených nádobách bez přístupu kyslíku. Tímto způsobem se dosahuje unikátních a intenzivních aromatických profilů, které jsou charakteristické pro kávu získanou tímto procesem.


super.jpeg

Jak káva v supermarketu obstála?

Jak káva v supermarketu obstála?

Často slýchávám: ‘'Já tam stejně nic nepoznám, nejsem odborník, tak to je jedno’'

A je to jedno? Opravdu člověk nic nepozná?

img-4076-optimized-1-.jpg

Nejlepší brazilky jsou v Albrechticích

Brazilská káva je u nás v Cafe Eternity vůbec nejprodávanější. Díky čemu je v Albrechticích i ve světě takto oblíbená?

558c6b9b990503-esky-turek.png

Český turek – skutečně jej chcete pít?

Proč je turek neuplně vhodnou metodou pití kávy?

c5857b410b5077-kava-ano.png

Deset důvodů proč říct kávě své ano.

Nejste si jistí v čem, vám káva může napomoci? Pokud zvažujete, zda kávu pít či nikoli. Pak čtěte deset důvodů proč říct kávě ano.