Produkce kávy | Cafe Eternity
8585a7f0c94a48-produkce-kavy.png

Produkce kávy

Produkce kávy nabrala v 19. století velkých obrátek. V roce 1720 bylo vyprodukováno pouhých 90 tun kávy, která pocházela většinou z ostrova Java. O 50 let později, v roce 1770, celkové množství kávy vzrostlo na 320 tun. Jen těžce lze uvěřit, že za dalších 50 let se produkce vyšplhala na neuvěřitelných 90 000 tun a její produkce stále rostla a nebrala konce.

Produkce kávy nabrala v 19. století velkých obrátek. V roce 1720 bylo vyprodukováno pouhých 90 tun kávy, která pocházela většinou z ostrova Java. O 50 let později, v roce 1770, celkové množství kávy vzrostlo na 320 tun. Jen těžce lze uvěřit, že za dalších 50 let se produkce vyšplhala na neuvěřitelných 90 000 tun a její produkce stále rostla a nebrala konce.

Roční produkce (v tunách)

Rok Objem kávy
1720 90
1770 320
1820 90 000
1852 276 000
1898 672 000
1900 930 000

 

Na celosvětové roční produkci měla v minulosti největší podíly Brazilie, která produkovala větší poloviny celkového množství kávy na celém světě. Hned za ní byla Střední Ametirika a Caribik, Asie, a poté Afrika.

Dostát tak nečekané, rychlé a hlavně velké poptávce kávy, musely hlavní dovozci kávy (Anglie, Francie, Belgie, Německo, USA, Holandsko) aktivně vyhledávat a vytvářet nové kolonie pro pěstování kávy.