V letošním roce je to už 15 let, co pro vás pražíme kávu. Rozhodli jsme trošku zavzpomínat a vrátit se na úplný začátek. Tam, kde to všechno začalo. Za velkou louži, do Ameriky.
Za velkou louží jsme dlouho žili. V roce 2003 se z nás stali docela gurmáni a chutě jídla i vína jsme si užívali plnými doušky. Když jsme jednou lenošili u televize, zrovna povídali o tom, že když je káva čerstvě napražená, je daleko více aromatičtější než víno a má rozmanitější chutě. Na ten popud jsme koupili první čerstvě praženou kávu - Etiopský Harar, který chutnal jako borůvky. Doposud jsme takovou chuť nezažili. Zaujalo nás to natolik, že jsme si koupili první malý pražící stroj, sehnali všechnu možnou kávu v zeleném stavu a začali postupně pražit. Takhle jsme přišli na to, co bychom chtěli v budoucnu dělat.