Trvá trošku déle, ale stojí to za to!
Cold Brew
Na tuto přípravu kávy se nejlépe hodí kávy ovocné a svěží připomínající léto, proto doporučujeme kávy, jako jsou Colombia, Ethiopia, Kenya či Guatemala. I milovníci brazilských káv mohou tuto alternativu vyzkoušet! Budou mile překvapeni. V horkých letních dnech vhoďte několik kostek ledu a máte dokonalou ledovou kávu. Je však nesrovnatelně kvalitnější než jsou ledové kávy kupované v obchodě. S postupem můžete i experimentovat. Vyzkoušejte kratší nebo delší extrakci kde nejsou výjimkou ani 30 hodinové extrakce. Záleží na Vaši chuti!
Připravíme si:
French Press
100g zrnkové kávy
1l studené vody
Kávu si hrubě pomeleme pro přípravu ve French Pressu.
Takto pomletou kávu nasypeme do připraveného French Pressu.
Studenou vodou kávu zalijeme a promícháme.
Vložíme do lednice a necháme vyluhovat 12-18 hodin.
Po 12–18 hodinách kávu ve French Pressu stlačíme a můžeme podávat.